torsdag 8 september 2011

Bvc och lite smått om lillfisan

Igår var vi på Bvc och vägde och mätte lilla coola tjejen. 12,2 kg och 87 cm. Hon har vuxit 7 cm på 6 månader. Fötterna har vuxit 2 cm i sommar. Hon blir nog en ståtlig tjej :)
Pratade också om hur det går att sova i egen säng, henne tal etc. Fick igen beröm för att jag verkar vara en lugn mamma. Hon trodde nästa bebis skulle bli lika nöjd för att det handlar mycket om föräldrarna. Hoppas det stämmer!
Vi har tagit bort spjälsängen och hon sover nu i vanlig säng. Vi började efter sommaren när vi varit på båten i flera veckor (där hon lätt kan krypa upp till oss på natten). Det gick inge bra alls!! Hon var sååå ledsen så det slutade med att hon sov i vår säng. Det gick bra att lägga henne i hennes säng men vid 22 började hon komma upp och sen kom hon upp varje timme och till slut var hon så ledsen att vi inte kunde tvinga henne till sängen.
Men detta har gått över och nu är det mysigt i hennes säng. Igår natt och inatt sov hon hela natten... Underbart!
Hon fick en nattlampa av faster i present och kanske är det den som gjort att hon sovit hela nätterna sedan 2 års dagen!

Just nu är Estelle såå kul. Vi skrattar högt flera gånger om dagen.
Hon säger saker som "Men pappa... Haaallåå!", "Tjena brorsan", "Shit!".. Men här om morgonen när vi satt och åt frukost så hade hon gjort illa sig lite på fingret dagen innan på dagis. Så tittar hon på fingret och säger "Illa fingert...... faaan"...hahahahhaha Vi höll på att dö! Vad fick hon det ifrån??
Du älskar Pippi Långstrump och dina dockor. Av farmor fick du en dockvagn och den var stor succé. Du drar dockorna i vagnen fram och tillbaka och säger att de sover, precis som jag gör när du ska sova. Sen tittar du på dem med stor kärlek, lägger huvudet på sned och säger "ska komma... komma..." och så lyfter du upp dem ur vagnen. Sååå himla gulligt!! Mormor köpte en resväska och den drar du gärna runt på.
Annars tycker du mycket om att titta på film. Favoriten är "Sammys äventyr" fast du kallar den för "Sally". Studsmattan är er stora favorit och där kan ni tillbringa timmar, både du och Cesse. Du hoppar jättebra nu och härmar det Cesse gör. Studsar ner på rumpan och andra trix.

Love you!!

Inga kommentarer: