söndag 20 mars 2011

Miami

Vår resa till Miami blev jättelyckad. Vi var friska, bodde på jättebra hotell, fint väder med omkring 28 grader varje dag och så har vi sett och gjort massa kul.
Hotellpersonalen var sådär till en början och det visade sig bero på att vi bokat via Hotels.com (Expedia som de sa) vilket är såå osmart av dem. Att boka där har ingenting med snålhet att göra, inte från vår sida iallafall. Det är bara det att man får en överblick av de flesta hotell på en plats samlat på en site.
Men men... det var lyxigt, bra frukost och hotellet hade det vi önskade och lite till... förutom barnpool. Men det var kanske det som gjorde att Cesse lärde sig simma :) Vi var så stolta!
Vi hyrde en Ford Mustang cab och det var jättekul. Vi kunde dock inte ta ner taket så ofta som vi önskade för solen låg på oss eller så blåste det för mycket på de stora vägarna. Men flera gånger trotsade vi och hade det nere, iallafall ett tag. Estelle tjöt "Wrooom" i baksätet och Cesse som simmat hela dagarna somnade alltid när vi drog iväg på eftermiddagarna.
Vi var på två olika shoppingmalls (Aventura och Dadeland)
Seaquarium var vi en halv dag och såg massa djur och showerna där (med delfin, sjölejon och sjöelefant) tyckte Cesse var sååå häftigt.
En morgon åkte vi mot Fort Lauderdale men kom bara halvvägs sen var det dags för lite macka och kaffe, och då åkte vi tillbaka till poolen istället. Kanske lite synd att vi inte kom till FL men det får bli nästa gång.
Miamia Downtown var vi ett par gånger och vid Bayside har de shopping och restuaranger som vi tyckte var lite kul. Det låg dessutom vid vattnet så äntligen fick vi (eller rättare sagt John) sitta och titta på båtar när vi åt.
I MiBe - SoBe var vi runt överallt. Lincoln road var lite kul med all shopping och restaurangen men kanske lite väl turistigt. Där åt vi Surf n turf en kväll.
Ocean Drive är såå överskattat. ArtDeco hotell ok men annars bara turistigt och man ser inte ens vattnet från uteserveringarna.

Mysigast var nog ändå de fantastiska frukostar vi åt varje dag. Jag gick nog upp de 6 kilo jag tappat på ett par dagar. Det var som en bra söndagsbrunch varje morgon!! De stod och stekte omeletten och våfflorna på altanen och självklart fanns det också amerikanska pannkakor som är Johns favorit...
Cesse sprang och hämtade glas med yoghurt, färsk frukt och musli och så hade de muslipaket med olika sorters musli så han (och faktiskt vi andra också) testade en ny varje morgon :) Bagel var också en favorit för oss alla.
Estelle älskade scrambled eggs och yoghurt med färska frukter. Kändes som en hälsosam frukost för henne!

Men bäst av allt var... värmen!!!

Inga kommentarer: